Логотип ОФ ДП АМПУ

Новини

Слідкуйте за нашими останніми новинами та оголошеннями,
а також за нашими Facebook та Youtube каналами

18.04.2024

Делегація представників держав-членів Міжнародної морської організації IMO відвідала порти Дунайського кластеру та Великої Одеси

З 16 – 18 квітня представники Естонії, Литви, Молдови та Бельгії відвідали порти Ізмаїл, Південний та Одеса. Де ознайомилися у т. ч. з наслідками російського тероризму, зокрема на власні очі побачили пошкоджені та зруйновані об’єкти портової інфраструктури.

Під час круглого столу, за участю заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрія Васькова, керівництва ДП «АМПУ» в особі Юрій Литвин , Державної служби морського та внутрішнього водного транспорту і судноплавства України Євгена Ігнатенко, ДУ "Держгідрографія" Олександра Бойко, Регістру судноплавства України Сергія Гурського та інших представників морської спільноти, було детально обговорено пакет пропозицій з надання міжнародної технічної допомоги для підтримки роботи морського сектору України та його відновлення у післявоєнний період.

За два останні роки Україна зміцнила експортні маршрути і збільшила об’єми експорту:

  • Українським_коридором експортовано близько 40 млн т вантажів, з яких 27 млн т – агропродукція;
  • порти Дунайського кластеру у першому кварталі 2024 року опрацювали 5,7 млн т вантажів, з яких 4,4 млн т - експортні.

Голова ДП «АМПУ» Юрій Литвин підкреслив, що наші першочергові завдання - це підтримка роботи Українського_коридору, відбудова портової інфраструктури та діджиталізація процесів у портах.

Українська сторона подякувала міжнародним партнерам за підтримку та допомогу Україні та висловила сподівання на продовження плідної співпраці.