Логотип ОФ ДП АМПУ

Новини

Слідкуйте за нашими останніми новинами та оголошеннями,
а також за нашими Facebook та Youtube каналами

19.06.2024

64-та Генасамблея «MedCruise»: Чорноморський регіон, і Одеса зокрема, буде мати дуже великий попит серед іноземних туристів після перемоги та стабілізації ситуації в регіоні

У перші тижні червня, в місті Таррагона (Іспанія) відбулася 64-та Генеральна асамблея асоціації круїзних портів Середземного та прилеглих морів «MedCruise», яка, як завжди, об’єднала все світове круїзне суспільство.

В даному заході взяв участь Одеський морський порт, який є членом цієї міжнародної організації з 2008 року. Мета участі - зміцнення існуючих та створення нових зв’язків для подальшої співпраці у напрямку відновлення круїзного судноплавства на Чорному морі після перемоги та стабілізації ситуації в регіоні.

У рамках Генасамблеї відбувся ряд зустрічей в форматі В2В представників ОФ ДП «АМПУ» з представниками різних круїзних ліній, включаючи таких ключових гравців як: «Costa Cruises», «TUI Cruises», «Princess Cruises», «Seabourn», «Fred. Olsen Cruise Lines», «Royal Caribbean int» та представниками міжнародної преси, серед яких: «Cruise&Ferry», «Cruise Times», «Seatrade Cruise», «Cruising Journal».

Окрім В2В зустрічей, нами також були проведені переговори з представником порту Бургас – Марією Белколевой – віце - головою Ради директорів, яка повідомила про підписаний договір з портом Кавала (Греція) щодо запуску двох поромів на новий 14-денний круїзний маршрут – коментує подію заступник начальника відділу зовнішніх зв’язків ОФ ДП «АМПУ» Юлія Стріх. До відвідання протягом 7 днів плануються наступні порти Чорного моря – Бургас, Варна та Констанца, а потім, після заміни пасажирів за допомогою чартерного рейсу (Бургас – Кавала), останні 7 днів - порти Іонічного моря. Окрім вищевказаного, також планується запуск прогулянкового судна за маршрутом Бургас – Стамбул. Було досягнуто домовленості щодо включення Одеського порту в обидва проєкта після стабілізації ситуації в країні та нашої перемоги.

За результатами проведених зустрічей від більшості компаній був отриманий дуже позитивний фідбек щодо готовності повернення круїзного флоту до портів Чорноморського регіону, як тільки нормалізується безпекова ситуація в акваторії Чорного моря.