Логотип ОФ ДП АМПУ

Новини

Слідкуйте за нашими останніми новинами та оголошеннями,
а також за нашими Facebook та Youtube каналами

15.07.2024

13 липня, т.в.о. Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Vasyl Shkurakov та представники Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури на чолі з Головою Юрієм Кісєлем відвідали порти Чорноморськ та Одеса, де ознайомились з поточним станом роботи і заслухали звіти начальників філій

Після чого, в головному офісі ДП «АМПУ» відбулась робоча нарада з керівниками підприємств галузі, під час якої Голова ДП «АМПУ» Юрій Литвин ознайомив присутніх з результатами роботи Українського зернового коридору та планами підприємства до кінця 2024 року.

Майже за рік функціонування Українського коридору було перевантажено 57,55 млн тонн вантажів. 2059 суден експортували вантажі до 46 країн світу, у т.ч. 39 млн тонн продукції українських аграріїв. Завдяки Об’єднаним Силам Оборони, бізнесу, міжнародним партнерам, забезпечено стабільний та прогнозований обсяг експорту, відновлено контейнерні перевезення та паромне сполучення, - підкреслив Юрій Литвин.

В ході наради особливу увагу було приділено капітальним інвестиціям. На поточний рік ДП «АМПУ» заплановано 829 млн грн. Серед пріоритетних напрямків - капітальний ремонт та відновлення критичної інфраструктури (причалів, доріг, з/д шляхів, будівель філій) пошкодженої в наслідок ракетних ударів ворога. Проведення днопоглиблювальних робіт та придбання технічного флоту для потреб ДП «АМПУ».

По завершенні робочої наради Василь Шкураков особисто привітав присутніх із минулим професійним святом - Днем флоту України та вручив почесні грамоти найкращим співробітникам підприємства.