Логотип ОФ ДП АМПУ

Новини

Слідкуйте за нашими останніми новинами та оголошеннями,
а також за нашими Facebook та Youtube каналами

02.09.2024

Одеському порту — 230 років!

Шановні друзі!

Щиро вітаю усіх працівників, ветеранів і бізнес-партнерів Одеського порту зі знаменною датою – 230-річчям від дня заснування підприємства.

Для багатьох людей в Україні і не тільки, ювілей флагмана вітчизняної морської галузі сприймається як особисте свято, викликає почуття гордості за власну причетність до його історії.

Трудова біографія Одеського порту у всі періоди його існування насичена безліччю яскравих подій і виробничих досягнень. У послужному списку підприємства – рекордні обсяги перевалки масових вантажів, модернізація виробничої бази за останнім словом техніки та впровадження європейських стандартів організації виробництва. За кожним таким здобутком стоять люди: менеджери управління, інженери, стивідори, оператори підйомно-транспортної техніки, магазинери, тальмани й представники інших професій. Усім своїм трудівникам порт відповідає взаємністю: створює умови для безпечної праці, реалізує соціальні програми колективу.

Сьогодні під всесвітньо-відомим брендом «Одеський порт» виступають десятки державних і приватних структур. Найбільш активну роль у житті підприємства відіграють стивідорні компанії, які 30 років тому підтримали запропонований портом формат державно-приватного співробітництва і принесли на виробничі комплекси свої інвестиції і принципи цивілізованого ведення бізнесу. Приємно відзначити, що сьогодні ці компанії об’єднує не лише мета зміцнення конкурентних позицій Одеського порту на чорноморському ринку транспортної логістики, а й почуття патріотизму та спільне бажання зберегти свободу нашої держави.

Черговий ювілей порту припав на буремний час. Доля нашого підприємства, як і доля всієї країни, вирішується зараз на полі бою. За саму можливість на третьому році війни щоранку приходити на роботу, портовики у неоплатному боргу перед Збройними силами України та Військово-Морськими Силами ЗСУ. Ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих і молимося за збереження життя наших героїв на передовій. Серед оборонців в окопах багато портовиків. Побажаємо їм та їхнім побратимам, усім захисникам української незалежності, найскорішого повернення з Перемогою.

Дорогі друзі! У зв’язку з 230-річчям офіційного заснування Одеського морського порту прийміть щиру вдячність за вашу бездоганну працю, виняткову самовіддачу і згуртованість у вирішенні невідкладних завдань. Дякуємо за любов до своєї справи і до рідного підприємства. Впевнені, що історія, яку ми пишемо з вами зараз, стане ще одним приводом для гордості наших нащадків.

Бажаємо міцного здоров’я вам і вашим близьким, родинного благополуччя, мирного неба та нових звершень на професійній ниві!

З повагою, від імені колективу Одеської філії ДП «АМПУ»,
Начальник адміністрації Одеського морського порту Денис Павільіаніті-Карпов.